Hanny Couwenhoven
Textiel objecten
Hanny Couwenhoven

Windkracht 10 is ontstaan uit de textielgroep Steek Plus. 

Door exposities, workshops en lezingen wil deze textielgroep laten zien dat handwerk meer is dan werken met de handen. Combineren en experimenteren zijn sleutelwoorden. "Steken en andere textiele materialen vormen de basis, maar textiel is volop in beweging. Nieuwe technieken en materialen worden ontdekt. Windkracht 10 stapt af van het binnengebeuren en zoekt mogelijkheden om zich buiten te presenteren.

 

In 2008 werd het 15-jarig jubileum van Kunstschouw (een jaarlijkse kunstroute op Schouwen Zeeland) feestelijk gevierd met een opdracht aan 10 textiel kunstenaressen om 10 acht meter hoge masten op de pier aan de haven van Burghsluis met textiel te verfraaien. Deze groep van 10 textiel kunstenaressen noemden zich: Windkracht 10! Hanny Couwenhoven vervaardigde van textiel en bamboe een schip met kleurige zeilen die met de altijd aanwezige wind fraai meedraaide.

De overige deelnemende kunstenaressen waren: Hannelieke van Beek, Dery Timmer, Cherilyn Martin, Cora de Kok, Greet van Duyn, Els van Baarle, Kun Speelman, Marijke Bongers en Dirkje van der Horst -Beetsma.